HTML

sikeres üzlet

Elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy segítséget nyújtsunk a jelenlegi nehéz időkben is olyan embereknek, akik szeretnék a saját vállalkozásukat sikeresebbé tenni. Nincs recept, de vannak hozzávalók: lelkesedés, elkötelezettség, tudatosság és fegyelem. Isten hozott!

Friss topikok

Linkblog

2009.02.26. 18:50 Jóbarát

A 20/10-es teszt

Címkék: vállalkozás önismeret cégvezetés

avagy az Idő Urai

A 20/10-es tesztet Jim Collinstól tanultam. Kiválóan alkalmas arra, hogy az ember megtudja magáról, hogy jó úton jár-e. 

A 20/10-es teszt:

Szabadságot vettél ki. Reggel felébredsz, örülsz, hogy semmit nem kell ma tenned. Kimész, és hozzálátsz a kávéfőzéshez. Nyugodtan leülsz a kedvenc székedbe a gőzölgő kávéval, de csörög a mobilod. Ismeretlen szám. Felveszed. A telefonban beszélő jogász részvétét fejezi ki, és elmondja, hogy meghalt a nagybátyád, akiről utoljára a gyermekkorodban hallottál. 20 millió dollárt hagyott rád.

Elképedve visszaülsz a kávédhoz, már a kávéra is mint jó barátra nézel. Amikor is ismét csörög a mobilod. A kávénak valahogy ma reggel nincs esélye. Gimnáziumi barátod keres, akivel napi kapcsolatban vagytok, és történetesen nála voltál kivizsgáláson két hete, amikor úgy érezted, hogy legyűr a mindennapi stressz. A beszélgetés után már nincs kedved a kávéhoz. Egy halálos betegségben szenvedsz, és legjobb esetben is 10 éved van hátra. A diagnózis biztos!

Mihez kezdesz?

Hagyj időt magadnak, mert ez egy olyan kérdés, amin érdemes elgondolkozni, de ne halogasd a választ! Válaszolj rá most!

A 20/10-es teszt arra hívja fel a figyelmedet, hogy minden ember számára a legszűkebben rendelkezésre álló erőforrás az idő. A pénz, az olaj, az élelem, a víz, a természeti erők még csak közel sem ennyire húsba vágóan korlátosak! Az időnk életbe vágóan behatárolt. Mindenképpen gazdálkodunk kell vele. Akár megértjük, akár nem. Akár tetszik, akár nem. Akár küzdünk ellene, akár elfogadjuk.

Ha találsz választ a 20/10-es tesztre nagyobb esélyed van arra, hogy sikeres legyél abban, amit csinálsz. Mindegy mit csinálsz! Mert a válasz tudatában jobban tudsz gazdálkodni az időddel. Nem forgathatod vissza az idő kerekét, csak úgy lehetsz Ura az Időnek, ha tudod mit akarsz, és azt is csinálod.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sikeresuzlet.blog.hu/api/trackback/id/tr94968184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása