HTML

sikeres üzlet

Elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy segítséget nyújtsunk a jelenlegi nehéz időkben is olyan embereknek, akik szeretnék a saját vállalkozásukat sikeresebbé tenni. Nincs recept, de vannak hozzávalók: lelkesedés, elkötelezettség, tudatosság és fegyelem. Isten hozott!

Friss topikok

Linkblog

2009.03.10. 14:25 Jóbarát

Szórd ki a homokot!

Címkék: siker fontos lényeg cégvezetés alapvető képességek core competences

Nem az a kérdés, hogy mit kell még csinálnod, hanem hogy mit hagyj abba!

 

Biztos, hogy Te is úgy vagy vele, hogy rengeteg dolgod van. Alig tudod magad utolérni, és még így is azt érzed, hogy rengeteg jó ötleted és fontos feladatod hever a "fiókban" megvalósításra, elintézésre várva!

Hogyan küzdj meg ezzel? Fogd a "fiókod" és dobd ki!!

A legtöbb ember hihetetlen energiaráfordítással küzd azért, hogy még valamit, még többet meg tudjon csinálni. Egy ideig megy a plusz energiabefektetés, de idővel fásulttá, és kedvtelenné válunk. Nem kell tovább szaporítani a feladatokat, legfőképp a fontos dolgokkal érdemes foglalkoznunk! Mire gondolok pontosan?

Képzeld el, hogy az élet egy nagy pohár. A pohárnak véges a kapacitása, mint az életünknek is. A pohárba 3 féle dolgot tehetsz: nagy köveket, kavicsokat és homokot. A fontos dolgokat a nagy kövek jelképezik. A kevésbé fontosakat a kavicsok. A maradékot a homok. Először a köv(ek)et kell beletenni, aztán kis kavicsokat, amik kitöltik a kövek közötti teret. Végül a homokot, mert az kitölti a maradék teret a pohárban, ahogy az életben a lényegtelen dolgok kitöltik a maradék időt.

Nézd meg a poharadat! Ha tele van homokkal, szórd ki a homokot, és rakd bele azt a néhány nagy követ!

Fegyelmezetten figyelj oda a fontos dolgokra! A sikerhez vezető úton bele kell törődnünk, hogy nincs mindenre lehetőség, és sokmindenről le kell mondanunk! Mondj le a lényegtelen dolgokról, és szentelj több figyelmet az igazán fontosaknak! Ha az életedet a fontos dolgok töltik ki, nem csak sikeresebb leszel, de boldogabb is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sikeresuzlet.blog.hu/api/trackback/id/tr78993619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása